Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Frauderende psychiater komt uit Helmond

Een van de verdachten van de grootscheepse fraude met uitkeringen is een 57-jarige psychiater uit Helmond. Hij is een van de vier verdachten die eind januari werden aangehouden. Dit heeft een persofficier van justitie in Rotterdam bevestigd aan Omroep Brabant.
Frauderende psychiater komt uit Helmond

Justitie verdenkt de Helmonder van valsheid in geschrifte. De Helmonder zou samen met een andere psychiater hebben geholpen bij medische beoordelingen waardoor mensen ten onrechte een WAO- of WIA-uitkering en/of een persoonsgebonden budget kregen, aldus Omroep Brabant. De andere twee mannen zouden een bemiddelende rol hebben gespeeld.

Pgb

Het onderzoek naar de fraude startte ruim een jaar geleden. Bij de actie op 18 januari waren 140 mensen betrokken, onder wie vier rechter-commissarissen en vijf officieren van justitie. Op vijftien locaties werden huiszoekingen gedaan. In de huizen van de bemiddelaars werden onder andere twee vuurwapens en meer dan 100.000 euro in beslag genomen. Het onderzoek is volgens justitie nog in volle gang. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Poll: ‘Direct storten pgb op rekening budgethouders onwenselijk

‘Aanpassingen pgb onontkoombaar’

Aanhoudingen grootscheepse pgb-fraude

Veldhuijzen bezint zich op bestrijden pgb-fraude

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.