Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Friese zorginstelling kiest voor Unit4 Cura ECD

Mario Gibbels
De Friese zorginstelling Talant heeft gekozen voor het geïntegreerde zorginformatiesysteem Unit4 Cura Elektronisch Cliënten Dossier (ECD).
Friese zorginstelling kiest voor Unit4 Cura ECD

De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking verwacht dat ongeveer 1700 medewerkers van het systeem gebruik zullen maken. Het systeem zou een bijdrage leveren aan het stroomlijnen van de werkprocessen en de lijnen tussen leiding en werkvloer verkorten.

Tevredenheid en efficiency

Talant kwam in aanraking met Unit4 Cura ECD omdat het nauw samenwerkt met Meriant en er sprake is van een bestuurlijke fusie. De ouderenzorginstelling werkt al enkele jaren naar tevredenheid met het product van Unit4. Het bestuur van de twee instellingen heeft uit efficiency-overwegingen besloten het systeem ook voor Talant aan te schaffen. Talant neemt de software gefaseerd in gebruik. Naar verwachting zal UNIT4 Cura ECD per 1 juli 2011 volledig live gaan.

Webapplicatie belangrijk onderdeel

“Een belangrijk onderdeel van Unit4 Cura ECD is een webapplicatie, die door UNIT4 in samenwerking met Talant is ontwikkeld en die ervoor zorgt dat alle werkprocessen in kaart worden gebracht en gestroomlijnd. Hierdoor kunnen activiteiten als rapporteren, inzien van ondersteuningsplannen en het melden van bijvoorbeeld incidenten, plaatsonafhankelijk en op elk moment gedaan worden. Het is daardoor niet meer nodig om te wachten op de beschikbaarheid van een leidinggevende: die krijgt een melding via de webformulieren. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. De webformulieren zijn daarnaast eenvoudig in gebruik, waardoor er minder trainingen voor de werknemers van Talant nodig zullen zijn,” aldus een persbericht van Unit4.

Ter beschikking stellen

Erik Kuik, voorzitter van de raad van bestuur van Talant: “Zodra het ECD geïmplementeerd is, willen we ook graag delen van het ondersteuningsplan ter beschikking stellen aan verwanten van onze cliënten.” Kuik hoopt hiermee de transparantie in de zorgverlening te vergroten.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.