Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Friese zorgorganisaties lanceren MedDossier voor Android

Mark van Dorresteijn
Vier zorgorganisaties in Friesland hebben de Android-applicatie MedDossier gelanceerd. Hiermee hebben ook de mensen met een Android-toestel altijd een gratis en veilig persoonlijk medisch dossier op zak. De iPhone-versie werd al eerder gelanceerd.
Friese zorgorganisaties lanceren MedDossier voor Android

De app geeft bij een ongeluk bijvoorbeeld aan of iemand donor is, of er allergieën zijn en wie in geval van nood gebeld moet worden.

MedDossier

MedDossier levert een bijdrage aan de patiëntveiligheid wanneer iemand met spoed moet worden behandeld of opgenomen. Patiënten kunnen hun eigen medische dossier bijhouden. Dit dossier kan, mits goed ingevuld, antwoord geven op belangrijke medische vragen van de specialist. Zo valt te lezen hoe iemand heet, welke medicijnen hij slikt, en waar hij verzekerd is. Verder kan de applicatiegebruiker zijn medische geschiedenis opnemen. Hij kan beschrijven dat hij bijvoorbeeld last heeft van hartritmestoornissen, welke bloedgroep hij heeft of dat hij allergisch is voor narcose. Ook kan hij aangeven met welke artsen hij de afgelopen tijd contact heeft gehad.

Zorgorganisaties

GGZ Friesland benaderde als initiatiefnemer het MC Leeuwarden, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Fryslân om deze applicatie te ontwikkelen. De Nederlandstalige app voor de iPhone staat al sinds 2011 in de AppStore van Apple en werd al enkele duizenden keren gedownload. Met de app voor Android kan nu een nog grotere groep smartphonebezitters gebruik maken van MedDossier. Een Windows Mobile 7 app volgt medio 2012.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Google Play )

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Altijd een groot voorstander van een Medisch Paspoort op zak/ en/of Chip. Hoe vaak gebeurt het niet , dat er mensen gevonden worden zonder persoonlijke gegevens /medisch ; etc. op zak. Het kan Levens redden. Nu , in deze ” Apple “tijd kan het veel sneller en efficienter, en daar moeten wij als Maatschappij op inspelen en meegaan. Niets dan lof voor onze Friese Noordelingen. Nu het woord aan de Politiek en Europa !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.