Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frits van den Broek voorzitter toezicht Zuidzorg

Mark van Dorresteijn
Frits van den Broek is per 2 juli 2013 benoemd tot tijdelijk lid van de raad van toezicht van zorgorganisatie Zuidzorg. Zijn belangrijkste taak is een nieuwe raad te formeren op basis van de Governancecode van de branche en de statuten en reglementen van ZuidZorg.
Frits van den Broek voorzitter toezicht Zuidzorg
Foto: Frits van den Broek

Van den Broek is bekend met de zorgsector en met de regio. Hij was jarenlang directeur van het Catherina Ziekenhuis en vervulde diverse bestuursfuncties waaronder voorzitter van de Nederlandse vereniging van ziekenhuisdirecteuren (NVZD) en waarnemend voorzitter van de Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ).

Vertrek toezichthouders

Vorige week vertrokken vier toezichthouders bij ZuidZorg na vertrekregelingen met bestuurders, waaronder Hanneke Houtzagers. De ophef ontstond na de jaarrekening 2012 die Zuidzorg in mei publiceerde. ‘Dit leidde volgens de organisatie soms tot heftige reacties bij cliënten, medewerkers en de media, vanwege de opgenomen paragraaf met betrekking tot de regeling die met de voormalig bestuurder Hanneke Houtzagers was overeengekomen’, aldus de organisatie. Eerder in 2013 was de organisatie al in de publiciteit omtrent regelingen die ZuidZorg had getroffen met vorige bestuurders van ZuidZorg.

Nieuwe raad van toezicht

Met het aantreden van Van den Broek kan er verder gebouwd worden aan een volledig nieuwe raad van toezicht. Voor ZuidZorg betekent dat conform de statuten een raad van minimaal drie en maximaal zeven leden. De organisatie streeft naar een sterkte van minimaal vijf leden.

Frits van den Broek oefent sinds 2 juli samen met Marcel Voets en Steven Jellinghaus de functie van toezichthouder bij ZuidZorg uit. Van den Broek treedt af zodra de raad van toezicht weer op sterkte is. Dit zal naar verwachting enige maanden vergen. Jellinghaus, die op voordracht van de Ondernemingsraad zitting heeft, zal zijn functie ter beschikking stellen zodra zijn opvolger benoemd is. Voets zal deel blijven uitmaken van de raad, die in de komende maanden verder zal worden gevormd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.