Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frits Visser verlaat bestuur Stichting IJsselmeerziekenhuizen

Frits Visser treedt per 1 december 2012 uit dienst als lid van de raad van bestuur van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen. Dat meldt de onderneming waar de stichting toe behoort, de MC Groep, vandaag in een persbericht.
Frits Visser verlaat bestuur Stichting IJsselmeerziekenhuizen

De MC Groep schrijft: ‘De afgelopen drie-en-een-half jaar na de overname van de IJsselmeerziekenhuizen door MC Groep (februari 2009) hebben in het teken gestaan van de wederopbouw van het ziekenhuis. Voor de ziekenhuisorganisatie is inmiddels een volgende fase aangebroken die ook om een andere inrichting van de raad van bestuur vraagt. Dit maakt het niet meer noodzakelijk om een driehoofdige raad van bestuur te hebben en is reden voor Visser om zijn functie neer te leggen. Per 1 december 2012 zal het bestuur bestaan uit de huidige voorzitter Loek Winter en lid Willem de Boer.’

Bestuurlijke onrust

In het verleden was sprake van bestuurlijke onrust bij de MC Groep. Uit een uitspraak van de Ondernemingskamer te Amsterdam bleek dat het vooral niet botert tussen Winter en derde bestuurder Dirk Brouwer. Eind 2010 schreef Winter dat Brouwer niets aan de MC Groep toevoegde en dat hij niet met hem samen verder wilde investeren in andere zorginstellingen. Brouwer weigerde dit te accepteren. Door het conflict raakte MC Groep verlamd, en slaagde er niet in de beoogde overnames te doen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IJsselmeerziekenhuizen MC Groep boeken forse winst

Vertrouwensbreuk bij de MC Groep

MC Groep wil af van ‘zwerfjongeren’

Specialisten MC Groep niet in actie

MC Groep en Orbis financieel zwakste ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.