Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overname LangeLand door Fundis van de baan

Mark van Dorresteijn
Het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) in Zoetermeer wordt definitief niet overgenomen door Fundis. Het LangeLand was sinds medio 2013 in gesprek met Fundis over een overname.
Overname LangeLand door Fundis van de baan
Foto: Lange Land Ziekenhuis

De overnameplannen van Fundis werden bemoeilijkt door een uitspraak van de Ondernemingskamer in februari 2014. Jeroen van den Oever, bestuursvoorzitter Fundis, liet weten nog wel voor het LangeLand te willen vechten. Uiteindelijk zijn de partijen toch tot de conclusie gekomen dat verder onderhandelen geen perspectief biedt.

Regiovisie

De samenwerking tussen het LangeLand en Fundis in de regio Zoetermeer blijft bestaan en heeft geen invloed op de bestaande transmurale samenwerking. Wel wordt opnieuw gekeken naar de regiovisie die door Fundis, het Groene Hart Ziekenhuis en LangeLand  Ziekenhuis is ontwikkeld. De visie stelt dat door de intensievere samenwerking tussen Fundis en de twee ziekenhuizen de zorg in Zoetermeer en de regio structureel verbetert, zelfs in een tijd van bezuiniging

Nieuwe partner

Het LLZ gaat in gesprek met een mogelijk nieuwe partner en verwacht hier binnen afzienbare tijd meer informatie over te kunnen geven.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.