Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Atrium en Orbis definitief per 2015

Mark van Dorresteijn
De raden van bestuur en toezicht van Atrium MC en Orbis Medisch en Zorgconcern hebben op 18 december de fusie officieel bezegeld. Op dat moment werden de financieringsovereenkomsten met banken getekend.
Fusie Atrium en Orbis definitief per 2015

David Jongen, beoogd voorzitter raad van bestuur van de fusieorganisatie: ‘Er zijn heel veel mensen die keihard en zonder te overdrijven de laatste weken, zelfs bijna dag en nacht, hebben gewerkt om dit moment mogelijk te maken. Ik kan hen niet genoeg bedanken. Maar ik wil dan ook iedereen bedanken die week in week uit zijn uiterste best is blijven doen om de allerbeste zorg te verlenen, ondanks alle fusieperikelen.’

2015

Vanaf 2015 wil de fusieorganisatie de zorg in Zuid-Limburg op een hoger niveau brengen: ‘We bouwen aan een organisatie waar zorg wordt aangeboden, die rekening houdt met de voorkeuren, behoeftes en waarden van de patiënt en de cliënt en erop toeziet dat behandelingen hierop aansluiten’, aldus Cees Sterk, die in de nieuwe raad van bestuur de ziekenhuisorganisatie als aandachtsgebied heeft. Overigens kunnen de patiënten en cliënten vooralsnog voor hun zorg terecht op de vertrouwde adressen.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.