Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Gelre en Deventer Ziekenhuis ketst af

Mark van Dorresteijn
Gelre Ziekenhuizen en het Deventer Ziekenhuis gaan niet fuseren. Binnen de medische staf van het Deventer Ziekenhuis is onvoldoende draagvlak voor de fusieplannen.
Fusie Gelre en Deventer Ziekenhuis ketst af
Foto: Stockxchng

De ziekenhuisorganisaties zien wel de toegevoegde waarde in van een fusie, maar door het gebrek aan draagvlak achten de partijen een fusie niet verstandig. De medische staf in Deventer noemt de samenwerking met de staf van Gelre ziekenhuizen van belang, maar ziet een fusie niet als randvoorwaarde om dit mogelijk te maken. De ziekenhuizen blijven nog wel samenwerken, licht de woordvoerder van het ziekenhuis toe.

Besluit

De raden van bestuur hebben na overleg met de raden van toezicht besloten om geen fusie aan te gaan. Voor een dergelijk ingrijpend traject achten zij volledig commitment van alle medische staven noodzakelijk.

Onderzoek

De ziekenhuizen kondigden in maart 2012 dat zij de samenwerking wilden onderzoeken. Uitgangspunt was behoud van goede zorg, dichtbij de patiënt. Naast de basiszorg, moest op elke locatie minimaal de topklinische zorg, inclusief de spoedeisende en verloskundige zorg, betaalbaar behouden blijven.

1 REACTIE

  1. Een heel verstandig besluit! Op de medische inhoud kunnen beide ziekenhuizen ook zonder fusie samenwerken. Voor beide ziekenhuizen en ook de patiënt is een intense samenwerking beter dan een gedwongen fusie.
    Indien de organisaties op bedrijfsmatig vlak activiteiten voor elkaar kunnen doen levert dat efficiencyvoordeel op en mogelijk ook financieel voordeel. Bij een volledige fusie moet je dat allemaal maar afwachten.
    NB kan er gelijk een vaste nieuwe bestuurder worden geworven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.