Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Isala en Noordenboog goedgekeurd

Mark van Dorresteijn
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de fusie tussen Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel en Isala te Zwolle goed. Dat maakte de ACM bekend.
Fusie Isala en Noordenboog goedgekeurd

Lidy Hartemink, voorzitter raad van bestuur Noorderboog en Robbin Thieme Groen, bestuurder Isala, reageren beiden verheugd: ‘Dit biedt ons de ruimte om op de ingeslagen weg verder te gaan en de kwaliteit, bereikbaarheid en betaalbaarheid van zorg voor de lange termijn te kunnen garanderen in onze regio’s. Uitgangspunt hierbij is zorg dichtbij waar het kan, verder weg als het moet.’

Voldoende alternatief

Zorgverzekeraars en patiëntenraden hebben weinig problemen met deze fusie. Er blijven voldoende mogelijkheden voor verzekeraars om ziekenhuiszorg aan verzekerden aan te bieden. Voor patiënten blijft er voldoende te kiezen bij verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Na de fusie zullen waarschijnlijk enkele specialismen vanuit één locatie worden aangeboden om te kunnen blijven voldoen aan kwaliteitseisen in de zorg.

Definitief besluit

Voordat een definitief besluit wordt genomen, winnen beide organisaties informatie in bij de medezeggenschapsorganen zoals de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad, worden vakbonden geïnformeerd en wordt een boekenonderzoek uitgevoerd. Beide medische staven overleggen komende maanden intensief om vervolgens hun advies uit te brengen. De zorgverzekeraars, huisartsen, overheden en overige belanghebbenden zijn geïnformeerd.​ Daarnaast is ook het verzoek tot goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de fusie ingediend. Een uitspraak van hen wordt in het voorjaar verwacht.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.