Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Isala en st jansdal ziekenhuis afgeketst

Redacteur Zorg+Welzijn
Het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en Isala klinieken Zwolle blijven zelfstandig. Een geplande fusie is van de baan, zo meldden de instellingen. ‘We komen er medisch inhoudelijk niet uit’.
Fusie Isala en st jansdal ziekenhuis afgeketst
Foto: Stockxchng

De verschillende medische maatschappen binnen de ziekenhuizen moesten eerst fuseren, waarna vervolgens de besturen één zouden worden. Dat is dus niet gelukt. ‘Voor een aantal maatschappen kwam de fusie te vroeg’, meldt een woordvoerder uit Harderwijk. ‘Nu we er medisch inhoudelijk niet uitkomen, is een fusie van de baan.’

Samenwerking

Beide ziekenhuizen praten sinds 1,5 jaar over een fusie. De instellingen delen al een pathologisch lab en werken samen op gebied van cardiologie en spoedeisende hulp. Die samenwerking blijft overeind, aldus de woordvoerder. Ook wordt gedacht aan verdere samenwerking waarbij St Jansdal en Isala zelfstandig blijven.

Kamervragen

De Zwolse instelling heeft 994 bedden, er werken circa 5400 medewerkers. St Jansdal is met 341 bedden en 1800 medewerkers beduidend kleiner. De voorgenomen fusie leidde eind vorig jaar nog tot kamervragen van de SP. Volgens deze partij was er helemaal geen noodzaak voor beide instellingen om samen verder te gaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.