Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Meander MC en Tergooi faalt

Mark van Dorresteijn
De bestuurlijke fusie tussen Meander MC in Amersfoort en Tergooi ziekenhuizen in Hilversum gaat niet door. Er is op dit moment onvoldoende draagvlak voor de bestuurlijke fusie. De fusiegesprekken zijn beëindigd. Wel wordt samenwerking op zorginhoudelijk gebied voortgezet.
Fusie Meander MC en Tergooi faalt

Volgens de ziekenhuizen wordt er momenteel niet in gelijke mate perspectief gezien in de meerwaarde van de bestuurlijke fusie in het huidige politiek-economische klimaat. Voor zowel bestuur als medische staven komt de voorgenomen bestuurlijke fusie daarom te vroeg.

Regiovisie

De ziekenhuizen brachten vorig najaar een gezamenlijke regiovisie naar buiten. Deze is van meet af aan het vertrekpunt geweest voor de gesprekken over een mogelijke bestuurlijke fusie. In de regiovisie beschrijven Meander en Tergooi hoe ze gezamenlijk de zorg in de regio Gooi, Eemland en Vechtstreek op de lange termijn willen garanderen. De ziekenhuizen onderschrijven de regiovisie nog steeds.

Samenwerking

Uit de intensieve gesprekken tussen de ziekenhuizen van de afgelopen periode is gebleken dat er op medisch -inhoudelijke vlakken mogelijkheden en ambities zijn om samen te werken en de zorg in de regio door samenwerking te verbeteren. Gedacht wordt onder meer aan de zorg bij borstkanker en darmkanker. In de komende periode worden deze samenwerkingsopties verder uitgewerkt.

1 REACTIE

  1. Een prima besluit. Voor de samenwerking is het beter de inhoud leidraad te laten zijn. FTM is dus niet alleen ‘Follow The Money’, maar betekent voor ziekenhuisbestuurders ook ‘Follow The Medisch specialist’.
    Nu nog wat concentreren op de kwaliteit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.