Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Mentalshare en Psy Health Direct

Sarah Berends
De e-healthbedrijven Mentalshare en Psy Health Direct zijn per 19 juni 2014 gefuseerd. Zij gaan verder onder de naam Mentalshare Direct.
Fusie Mentalshare en Psy Health Direct
Foto: ANP Roos Koole

Beide organisaties bieden e-healthdiensten en internettherapie aan op het gebied van de ggz. De fusie is gevolg van de toenemende vraag naar online interventies in de zorg. Het nieuwe bedrijf richt zich op de aanpak van psychisch verzuim in de bedrijfszorg vanuit de visie dat psychische klachten zo vroeg mogelijk aangepakt moeten worden.

Directeur Mentalshare Direct

De huidige aandeelhouders van Mentalshare en Psy Health Direct (Trimbos-instituut, Parnassia Groep, Noaber Ventures , Medicinfo en Innohealth) hebben Jerome Pieterse als directeur van de nieuwe organisatie aangesteld. Jerome Pieterse is bedrijfskundige en heeft ruime commerciële ervaring en een groot netwerk binnen de zorg.

E-health

Mentalshare biedt op dit moment eerstelijns psychologische hulp via door het Trimbos-instituut ontwikkelde online zelfhulpprogramma’s. De programma’s richten zich op de preventie en behandeling van bijvoorbeeld depressie, angst, stress en burn-out. Psy Health Direct biedt online behandelingen aan voor somberheid, depressie, fobieën, angst- en paniekstoornissen en burn-out.

Strategisch partnership Trimbos-instituut

In de nieuwe organisatie zal het Trimbos-instituut de rol van kennispartner vervullen en geen aandeelhouder meer zijn. Het Trimbos-instituut concentreert zich op de ontwikkeling van nieuwe interventies en andere innovaties op het terrein van e-mentalhealth.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.