Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie St. Lucas en Delfzicht Ziekenhuis stap dichterbij

De fusie tussen het Winschoter St. Lucas ziekenhuis ie het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl is een stap dichterbij, omdat er geen vergunning nodig is. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bepaald. Volgens algemeen directeur Jan Cooijmans van het St. Lucas ziekenhuis moet binnen twee maanden meer duidelijk worden over het samenvoegen van de instellingen.

Volgens Cooijmans was het oordeel van de NMa een ‘hobbel’ in het fusietraject. De directeur van het St. Lucas ziekenhuis is verheugd dat de samenvoeging van beide instellingen nu door kan gaan, al wijst hij erop dat belangrijke interne adviestrajecten nog lopen. Zo moet bijvoorbeeld de OR van zijn eigen ziekenhuis nog zijn oordeel geven.

Aantrekkelijke werkplek

De fusie is voor beide instellingen van belang om een aantrekkelijke werkplek te blijven voor artsen. Eerder al gaf algemeen directeur Paul van der Wijk van het Delfzicht Ziekenhuis aan moeite te hebben om nieuwe artsen aan te trekken. Ook dreigde expertise verloren te gaan omdat het patiëntenbestand van zijn ziekenhuis gering is. Zo wonen er in de regio Oost-Groningen steeds minder kinderen, waardoor de kinderafdeling van het Delfzicht in haar voortbestaan werd bedreigd. Sluiting kon worden afgewend door het aantrekken van twee Duitse artsen. (Mednet)

Lees ook:

Sociaal plan voor St. Lucas en Delfzicht

Limburgse ziekenhuizen mogen fuseren

Fusie Zorgpartners en Groene Hart Ziekenhuis

Fusiedrempels in de zorg drastisch verlaagd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.