Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusiepartners Zorgcirkel staan voor de rechter

De fusie van Zorgcirkel Waterland en Zorgspectrum Westerhout in De Zorgcirkel leidt tot rechtszaken. De Zorgcirkel wil af van de voormalige Westerhout-bestuurder en de raden van toezicht hebben bonje.
Fusiepartners Zorgcirkel staan voor de rechter

Deze week dienden twee kort gedingen voor de rechtbank in Haarlem. Zorgcirkel Waterland en het verliesgevende Zorgspectrum Westerhout zijn per 1 juli 2007 gefuseerd in De Zorgcirkel. De ene zaak gaat om de voormalige bestuurder van Westerhout, Wietske Stokvis-Gaastra, nu regiodirecteur bij de nieuwe organisatie. Het bestuur van De Zorgcirkel wil haar ontslaan. De tweede rechtszaak is aangespannen door de voormalige raad van toezicht van Westerhout, die vindt dat zijn evenknie bij De Zorgcirkel gemaakte afspraken schendt.

‘Verder werken we prima samen’

“Het is geen zaak van Westerhout tegen Zorgcirkel”, verzekert bestuursvoorzitter Maarten de Vries van De Zorgcirkel. “Niet de hele raad van toezicht van Westerhout heeft de zaak aangespannen, maar alleen de voorzitter. Er wordt verder prima samengewerkt en het gaat weer goed met het voormalige Westerhout.”

Geen gezamenlijke OR

Het is de ondernemingsraden van de fusiepartners niet gelukt een gezamenlijke OR te vormen, maar inmiddels zijn zij er volgens De Vries uit.

Verlies van vijf ton

Zorgcirkel Waterland boekte in 2006 een omzet van 57 miljoen euro en een winst van vier ton, Woonzorgspectrum Westerhout 26 miljoen euro en een verlies van vijf ton.

De advocaat van Stokvis en de raad van toezicht wil zolang de zaak nog loopt, geen commentaar geven. Andere betrokkenen binnen De Zorgcirkel mogen niet met de pers praten. (Redactie Zorgvisie – Krista Kroon)

Zorgcirkel hervat Spanjereizen

Zorgcirkel schort Spanjereizen op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.