Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fysiotherapeuten naar NZa en ACM

Jan Kloeze
Dat patiënten met lagerugklachten bij Zorg1 en Fysiotopics een kwalitatief betere behandeling zouden krijgen, moest VGZ onder druk van beroepsvereniging KNGF terugnemen. Toch stappen de fysiotherapeuten naar NZa en ACM.
Foto: Rudie/Fotolia

‘Als VGZ de kieswijzer voor fysiotherapie op de eigen website aanpast en niet meer uitsluitend de praktijken die zijn aangesloten bij Zorg1 en Fysiotopics presenteert, heeft de beroepsvereniging van fysiotherapeuten juridisch geen poot meer om op te staan. Dan zullen we onze klacht bij de NZa terugtrekken’, zegt KNGF bestuurslid Henk Jansen. Hij zegt sowieso een procedure bij ACM te starten, omdat de vereniging een principiële uitspraak wil over de vraag of zorgverzekeraars in het algemeen met subgroepen aparte behandel- en declaratie-afspraken mag maken, zoals hier is gebeurd.

De bij Zorg1 en Fysiotopics aangesloten praktijken bieden binnen de behandeling van lagerugklachten een kosteloze behandelgarantie bij recidiven. Het gaat dus om een financieel voordeel voor de bij VGZ verzekerde premiebetalers en niet om een kwalitatief verschil, zoals ten onrechte (onbedoeld, zegt VGZ) werd gesuggereerd.

Na het bestuursoverleg tussen KNGF en VGZ gisterenmiddag gaat de verzekeraar de kiesprocedure op de website inderdaad aanpassen. Aanstaande woensdag (8 augustus) is er weer contact met de fysiotherapeuten over die aanpassing. Volgens de woordvoerder van VGZ is het de bedoeling daarmee alle misverstanden uit de weg te ruimen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.