Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gea van Craaikamp nieuwe plaatsvervangend secretaris-generaal VWS

Minister Edith Schippers heeft Gea van Craaikamp benoemd als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van VWS. De benoeming gaat in op 1 juni 2016. Van Craaikamp (55) is sinds oktober 2011 provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Holland.
craaikamp_gea400.jpg

Eerder was Van Craaikamp directeur Projecten bij de Rijksgebouwendienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en directeur Koninkrijksrelaties bij hetzelfde ministerie. Daarvoor vervulde ze uiteenlopende functies bij het ministerie van Justitie, waaronder directeur Personeel en Organisatie.
Gea van Craaikamp studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Den Haag
In een interview met Publiek Denken sprak Van Craaikamp in 2011 over werken voor het rijk versus werken voor de provincie. ‘Interessante vraag is of  ‘Den Haag’ dan ook in staat is om zaken echt over te laten, of proberen ze (ja, na een maand spreek ik al over ‘ze’) onder het mom van beperking van bestuurlijke drukte, verantwoordelijkheden laag in de bestuurlijke kolom en gelijktijdige efficiencybesparingen, toch een inhoudelijke vinger in de bestuurlijke pap te houden, omdat we elkaar in bestuurlijk Nederland toch niet helemaal (of helemaal niet) vertrouwen? In de afgelopen maand heb ik mij regelmatig in een spagaat gevoeld. Gewend als ik ben ‘Haags’ te denken, maak ik nu regelmatig een intellectuele salto mortale en krijg ik meer begrip voor de andere kant van de bestuurlijke en ambtelijke medaille. Overdragen van taken en verantwoordelijkheden moet ook gepaard gaan met het overdragen van de verantwoordelijkheid voor de bepaling van de inhoudelijke doelstellingen. Het motto ‘wie erover gaat, praat en vooral ook beslist’ misstaat hier zeker niet. Provincies zijn tenslotte geen uitvoeringsdiensten van rijksbeleid!’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.