Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gebrek aan rekenvaardigheid brengt zorg in gevaar

Ruim veertig procent van de verpleegkundigen scoort onvoldoende op rekenen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van verpleegkundig vakblad Nursing. Een gebrek aan rekenvaardigheid kan de patiëntveiligheid in gevaar brengen en leiden tot fatale fouten bij het toedienen van medicatie bij patiënten.

Uit het onderzoek van het bureau Duo Market Research naar de rekenvaardigheid van verpleegkundigen blijkt dat 43 procent een onvoldoende scoort. Van de 125 respondenten gaf 27 procent aan wel eens een fout te hebben gemaakt bij het toedienen van medicijnen. Slechts negen procent van de verpleegkundigen beantwoordde alle rekenvragen goed.

Marcellino Bogers, verpleegkundige en initiatiefnemer van het Nursing-onderzoek, is geschrokken van de resultaten. “Juist in een tijd dat er veel aandacht is voor medische missers, moeten zorgorganisaties hier meteen mee aan de slag.” (Nursing.nl)

Lees ook:

Patiënt veiligheid matig bij samenwerkende afdelingen

Ziekenhuizen lopen achter met veiligheid

Zorgen over veiligheid patiënt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.