Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedoe om bouw zorghotel AMC

Redactie Zorgvisie
De bouw van een zorghotel bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam dreigt te verzanden in geruzie. De projectontwikkelaar die het zou bouwen, M. Caransa BV, heeft het ziekenhuis voor de rechter gesleept. Dat blijkt uit de vrijdag openbaar geworden dagvaarding.

Het AMC kondigde in 2004 aan snel te beginnen met de bouw van het zogeheten Zotel. Dat moet onderdak bieden aan patiënten die bijvoorbeeld een dagbehandeling ondergaan, familieleden, buitenlandse artsen of gasthoogleraren. M. Caransa BV zou het hotel ontwikkelen zodra het AMC de grondbouwrijp had opgeleverd. Dat is vooralsnog echter niet gebeurd.

Commerciële basis

Het ziekenhuis zou niet blij zijn met plannen van de projectontwikkelaar om een hotel te bouwen dat op commerciële basis wordt geëxploiteerd. Dat zou onder meer betekenen dat er ook personen verblijven die geen band met de zorginstelling hebben. Volgens het AMC zou dit problemen met de gemeente kunnen opleveren.

Kort geding

De projectontwikkelaar stelt echter dat de partijen al jaren geleden hebben afgesproken dat er een commercieel hotel komt dat een sterke binding met het ziekenhuis heeft. Bovendien heeft de gemeente de bouwvergunning al verleend. M. Caransa BV eist nu dat het AMC de grond binnen twee weken alsnog bouwrijp oplevert. Het kort geding dient dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. (ANP)

Lees ook:

AMC steekt 30 miljoen in innovaties

AMC geeft artsen en verpleegkundigen rekenles

Alant Vrouw opent tweede vestiging in AMC

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.