Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedoe om thuiszorggeld in Almere

De gemeente Almere is 800.000 euro misgelopen doordat zorgaanbieders in plaats van de goedkopere eenvoudige thuiszorg (HV1), de duurdere gespecialiseerde thuiszorg (HV2) aangeboden hebben en bij de gemeenten declareerden.
Gedoe om thuiszorggeld in Almere

De gemeente stuitte hierop tijdens controles voor de herindicatie van de Wmo. Het gaat om de periode 2007-2008. Almere moet 800.000 euro bijleggen op een budget van 6,2 miljoen euro voor huishoudelijke hulp in de Wmo. Zorgverzekeraars hebben meer uren in rekening gebracht dan ze daadwerkelijk kunnen verantwoorden. Ook zijn bedragen opgegeven zonder dat duidelijk was om welke soort indicatie het ging.

Bedragen zonder indicatie

Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere is dit ‘niet in de haak’. “Maar niemand piepte, omdat er bij de gemeente nooit controle heeft plaatsgevonden. Duidelijk is dat we op deze voet niet verder kunnen. Het verschil moet nu rechtgetrokken worden.” De communicatie met zorgaanbieders gebeurt volgens de woordvoerder in ‘goede harmonie’. Zodra de reactie van de zorgaanbieders duidelijk is, gaan de verschillende partijen weer om tafel om te zoeken naar een oplossing. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bos roomt Wmo-winst gemeenten af

Cliënten en gemeenten: ‘Wmo anders aanpakken’

Het Wmo-dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.