Gedonder over cao gehandicaptenzorg

Abvakabo FNV legt het onderhandelingsresultaat over de cao gehandicaptenzorg niet aan zijn leden voor. Dat bevestigt vakbondsbestuurder Eddy Stam. De werkgeverskoepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de bonden CNV Publieke Zaak, Nu'91 en FBZ leggen het akkoord wel aan hun leden voor.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gedonder over cao gehandicaptenzorg
Foto: ANP Photo

Abvakabo FNV wil terug naar de onderhandelingstafel en weigert het huidige resultaat ter stemming voor te leggen aan de leden. Volgens Stam is het niet vreemd dat een getekend akkoord niet aan de leden wordt voorgelegd. ‘Dat gebeurt wel eens vaker. Ook bij werkgeversorganisaties. De onderhandelaars werken in een soort vacuüm en als ze van de onderhandelingstafel afstappen kan het voorkomen dat ze toch niet tevreden zijn met het resultaat. Daarom willen wij verder onderhandelen. De andere partijen doen nu net alsof ze zonder de grootste zorgvakbond verder kunnen.’

Nul-urencontracten

De nieuwe cao kan in het uiterste geval ook zonder

5
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. 1% is een aanfluiting, maar dat weten de partijen natuurlijk ook. Jammer dat ze op deze manier laten blijken de zorg niet als volwaardig te beoordelen.
    O uren contracten kunnen blijven bestaan, als de medewerker hier de voorkeur voor heeft. De huidige structuur er van moet wel op de schop. Welke werkgever zegt in deze tijd niet dat de bedrijfseconomische situatie zorgelijk is. Dus veranderd er niets….of ben ik nu niet helemaal snugger.
    Dus komen met een nieuwe regeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.