Gedonder over cao gehandicaptenzorg

Abvakabo FNV legt het onderhandelingsresultaat over de cao gehandicaptenzorg niet aan zijn leden voor. Dat bevestigt vakbondsbestuurder Eddy Stam. De werkgeverskoepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de bonden CNV Publieke Zaak, Nu'91 en FBZ leggen het akkoord wel aan hun leden voor.
Gedonder over cao gehandicaptenzorg
Foto: ANP Photo

Abvakabo FNV wil terug naar de onderhandelingstafel en weigert het huidige resultaat ter stemming voor te leggen aan de leden. Volgens Stam is het niet vreemd dat een getekend akkoord niet aan de leden wordt voorgelegd. ‘Dat gebeurt wel eens vaker. Ook bij werkgeversorganisaties. De onderhandelaars werken in een soort vacuüm en als ze van de onderhandelingstafel afstappen kan het voorkomen dat ze toch niet tevreden zijn met het resultaat. Daarom willen wij verder onderhandelen. De andere partijen doen nu net alsof ze zonder de grootste zorgvakbond verder kunnen.’

Nul-urencontracten

De nieuwe cao kan in het uiterste geval ook zonder

5
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.