Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gedragsverklaring voor alternatieve genezers

Mark van Dorresteijn
Pedofielen, zedendelinquenten en anderen die veroordeeld zijn voor ongewenst gedrag of strafbare feiten kunnen vanaf 1 januari 2012 niet meer aan de slag als therapeut in de alternatieve geneeskunde.
Gedragsverklaring voor alternatieve genezers

Vanaf die datum stelt de Stichting Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht voor alle 8000 therapeuten die in haar register zijn opgenomen. Dat heeft de stichting vandaag bekendgemaakt.

Verklaring

Bij een VOG screent justitie of de therapeut ooit is veroordeeld of een strafblad heeft. Zonder die verklaring worden therapeuten niet ingeschreven in het RBNG-register en vergoeden zorgverzekeraars de behandeling niet.

Zedenzaak

Directe aanleiding voor de maatregel is volgens directeur Josephine Beck-Kok de Amsterdamse zedenzaak rondom kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Een pedofiel kreeg daar de zorg voor kleine kinderen toevertrouwd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.