Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen nieuw ziekenhuis in Heerhugowaard

Het ziekenhuis blijft in Alkmaar. Dat heeft de top van de Noordwest Ziekenhuisgroep maandagmiddag bekend gemaakt, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Daarmee is de nieuwbouw in Heerhugowaard definitief van de baan.
noordwestziekenhuisgroep.jpeg

Het oude ziekenhuis in Alkmaar wordt in fases opgeknapt, aldus het Noordhollands Dagblad. In 2018 wordt begonnen met de enorme operatie, die tot het jaar 2032 zal duren. Dan zullen vrijwel alle gebouwen in de Hout zijn vernieuwd. Dit is, volgens de ziekenhuistop, ’de enige realistische variant’.

Vervangen door nieuwbouw
Noordwest Ziekenhuisgroep heeft na een zeer zorgvuldige analyse besloten te kiezen voor vernieuwbouw in Alkmaar. Deze variant voorziet in een gefaseerde (ver)nieuwbouw verspreid over de periode van 2018 – 2032 waarbij vrijwel alle huidige gebouwen vervangen worden door nieuwbouw.

Investeringen
Dit is de enige realistische variant in verband met de noodzakelijke spreiding van de investeringen en de flexibiliteit die deze variant met zich meebrengt. Volledige nieuwbouw in Heerhugowaard is gegeven het meerjarig financieel perspectief van Noordwest, ook in een afgeslankte variant, niet financierbaar en daarmee niet realistisch.

Kwaliteit
Joop Hendriks, voorzitter van de raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep in de krant: ‘Willen we de kwaliteit van de gezondheidszorg in deze regio kunnen garanderen dan kunnen we niet anders dan voor gefaseerd vernieuwbouw kiezen op de huidige locatie. Dit is financieel de enig haalbare optie. Het liefst hadden we gekozen voor een centraal gelegen terrein in ons verzorgingsgebied waar we een nieuw ziekenhuis kunnen bouwen. Het huidige tijdperk maakt dit echter onmogelijk.’

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.