Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geen ontslag voor medewerkers ViVa! Zorggroep

Thuiszorgorganisatie ViVa! Zorggroep mag 15 zieke medewerkers niet ontslaan. Dat oordeelde de kantonrechter in Haarlem donderdag.
Geen ontslag voor medewerkers ViVa! Zorggroep

In juli ontsloeg ViVa! Zorggroep bijna vierhonderd medewerkers, omdat zij weigerden in te stemmen met een lagere functiewaardering en lager loon. Vijftien medewerkers zijn langdurig ziek en daarom vroeg het bedrijf de kantonrechter om toestemming voor het ontslag. De rechter constateert dat het werk van de thuiszorgmedewerkers exact hetzelfde is gebleven, hoewel de werkgever de functieomschrijvingen heeft aangepast.

Vakbond

Bert van Leeuwen, advocaat voor Abvakabo FNV, is blij met het oordeel van de rechter: “De uitspraak laat niets aan duidelijkheid te wensen over. In tegenstelling tot UWV Werkbedrijf vindt de rechter dat werknemers van ViVa! exact hetzelfde werk doen en dat hun functie daardoor niet vervalt. Er zou dus geen sprake moeten zijn van een lagere functiewaardering en twintig procent minder salaris. Wij horen graag van ViVa! Zorggroep hoe de uitspraak van de kantonrechter in praktijk wordt gebracht.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

BiOns thuiszorg wil ViVa!-personeel overnemen

ViVa!-personeel toch akkoord met salarisverlaging

Statenfracties uiten zorgen loonoffer ViVa!

ViVa!-personeel gaat kamperen in tuin stadhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.