Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen ontslagen bij TanteLouise

De gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht hebben besloten om het tarief voor de huishoudelijke verzorging met vijf procent te verhogen. De geplande ontslagen en loonsverlagingen bij Stichting TanteLouise/Vivensis zijn hiermee voorlopig van de baan.
Geen ontslagen bij TanteLouise

Het tarief voor eenvoudige huishoudelijke hulp (HV1) ligt na de verhoging met vijf procent rond de 20,5 euro. Het HV2-tarief voor zwaardere huishoudelijke hulp komt na de verhoging door de gemeenten uit op plusminus 23,5 euro. Regiobestuurder Mick Bleij­erveld van Abvakabo FNV zegt dat het bestuur van TanteLouise de plannen voor ontslagen mede dankzij de tariefverhoging heeft ingetrokken. Over de banen van tien planners wordt nog onderhandeld. Ondanks de verhoging zijn TanteLouise/Vivensis en medeaanbieder in de regio, Thuiszorg West-Brabant, niet helemaal gelukkig met het nieuwe tarief. Volgens Thuiszorg West-Brabant kunnen zij ook voor het nieuwe tarief niet lang zorg leveren. Wethouder Adriënne Veraart van Bergen op Zoom zegt dat het nieuwe tarief het hoogste is wat de gemeente kan bieden. Zij verwacht dat bij de nieuwe aanbesteding de tarieven weer hoger zullen zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

TanteLouise wil tweederde personeel ontslaan

TanteLouise Thuiszorg vindt eigen voorstel ‘keurig’

TanteLouise Thuiszorg verlaagt loon

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.