Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Geen succes voor diëtisten in rechtszaal

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft geen succes geboekt in een kort geding tegen de staat. De vereniging wilde een overgangsregeling afdwingen voor de dieetadvisering die uit het basispakket is geschrapt.
Geen succes voor diëtisten in rechtszaal

Ook vroeg de diëtistenclub om een uitzondering te maken voor kinderen en meer duidelijkheid over gecoördineerde multidisciplinaire zorg, zodat voor alle patiënten met diabetes, COPD en een risico op cardiovasculair risico de diëtist vergoed wordt uit de basisverzekering. Op alle punten werden de diëtisten niet in het gelijk gesteld.

Vervolgstappen

‘Dit is slecht nieuws voor patiënten en diëtisten’, stelt directeur Anja Evers van de NVD. ‘Het schrappen van dieetadvisering heeft ingrijpende gevolgen voor patiënten die naar de diëtist gaan met een medische noodzaak. Eerder heeft de NVD al aangegeven dat dit een kortzichtige maatregel is die op termijn alleen maar extra kosten met zich mee zal brengen.’ De NVD beraadt zich op vervolgstappen en zal blijven opkomen voor de belangen van patiënten en diëtisten.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Roos Koole )

Lees meer:

Bekijk hier het vonnis

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En waarom moeten we daar collectief voor betalen en kan degene die er zelf profijt van heeft daar niet gewoon zelf voor betalen? Dan zijn ze bovendien een stuk gemotiveerder om er echt werk van te maken. Gratis is lang niet altijd goed.
    Zullen de dietisten ook zich meer in hun klanten moeten gaan verdiepen en echt maatwerk gaan leveren in plaats van de veelal algemene adviezen die ze nu geven. Ik zie eigenlijk niet zo’n probleem.

  3. Dan weet ik nog wel een hele reeks andere onzinnige zaken, die uit het basipakket mogen verdwijnen, terwijl andere zinnige zaken (zoals bril/contactlenzen) erin opgenomen moeten worden. Probeer maar eens zonder deze middelen te werken met een afwijking van + of -9.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.