Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Geen vervolging Eugeria voor ongeluk met hete douche

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt niemand voor het ongeluk met een hete douche in verzorgingstehuis Eugeria in Almelo in juli 2009. Dat meldt het OM.
Geen vervolging Eugeria voor ongeluk met hete douche

Een 81-jarige vrouw overleed aan de ernstige brandwonden die ze opliep toen het douchewater te heet werd. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de kraan van de douche kapot was. Daardoor liep de temperatuur van het water, die aanvankelijk ‘behaaglijk’ was, op tot 72 graden Celsius. Niemand had het defect aan de mengkraan kunnen voorzien, aldus de justitie in Almelo. Het OM meldt verder dat het personeel van Eugeria bij de behandeling van het slachtoffer geen strafbare feiten heeft begaan.

Eigen onderzoek inspectie

OM en politie hebben hun bevindingen gedeeld met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een eigen onderzoek doet naar het incident. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik kan mij niet voorstellen dat indien de zorgverlener bij deze mevrouw is blijven staan tijdens het douchen, dat deze mevrouw toen geen pijnklachten heeft aangegeven. Ik ken deze casus niet, maar het lijkt erop dat de zorgverlener niet direct bij mevrouw in de buurt was.
    En ja dat kan nog wel eens het gevolg zijn van onderbezetting in combinatie met hoge werkdruk en niet de juiste keuzes maken. Ik ga ervan uit dat een vrouw van die leeftijd die zelf waarschijnlijk niet in staat is weg te lopen/te bewegen van de te hete kraan (immobiel), zodanige begeleiding krijgt dat er continu een zorgverlener bij haar is gedurende een douchebeurt. Volgens mij had daarmee de dood van deze vrouw voorkomen kunnen worden. Nu lijkt het erop dat iedere betrokkene vooral de bestuurders, zich kunnen verschuilen achter het bewijs dat de kraan defect was….tja nogal makkelijk om hierin niet je verantwoording te nemen lijkt me..Ik had graag gelezen wat deze organisatie gaat doen om dit in de toekomst te voorkomen…..

  3. Minder uren of slechter opgeleid, volgens mij heeft dat hier niets mee te maken. Hoe opgeleid moet je zijn om iemand te douchen en hoeveel tijd moet je extra hebben als je toch al iemand onder de douche aan het begeleiden bent ? Kort door de bocht bovenstaande reacties en stuitend. Het OM is duidelijk: Technische fout, water wordt ineens heel erg warm. Hebt U thuis nooit eens een defect aan een of ander ? Lijkt mij dat zo’n zeer dramatische gebeurtenis al genoeg zijn weerslag zal hebben op het personeel. Deze “kort door de bocht” reacties zijn nog even dolk in de rug van de mensen die met hart en ziel in de zorg werken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.