Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Geen zorgakkoord VWS en Abvakabo FNV

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vindt dat hij zaterdag een redelijk voorstel heeft gedaan in de onderhandelingen met Abvakabo FNV over de toekomst van de thuiszorg. Hij wacht nu op een reactie van de vakbond om verder te praten. Inmiddels hebben de bonden wel ingestemd met het sociaal akkoord.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geen zorgakkoord VWS en Abvakabo FNV
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Zaterdagmiddag lichtte de bewindsman zijn jongste voorstelvoor de zorg toe aan de Abvakabo, de laatste vakbond met wie hij nog zegt te onderhandelen. De andere werkgevers en werknemersorganisaties hebben inmiddels aangegeven mee te willen werken.

Plannen Van Rijn
De huishoudelijke hulp wordt in de laatste plannen nog steeds overgeheveld naar de gemeenten, maar die krijgen er nu wel meer geld voor. In plaats van de geplande 25 procent biedt Van Rijn aan om 60 procent van het budget overeind te houden. Daarbij worden de regels versoepeld om voor een plaats in het verzorgingshuis in aanmerking te komen. Niet alleen ouderen

2
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Beste Kees Janssen. In dit regeltjesland is er een (1) bestaanszekerheid : de overtallige ambtenaar. Deze staatssecretaris gaat niet met alle betrokkenen tegelijk om de tafel zitten.? ? Zou het dan te snel tot een accoord komen ?? Of speelt hier het adagium : divide et impera ? ? Speel de betrokken partijen tegen elkaar uit. ? ? P.s. De digitale corrector gaf overigens aan : dividend et impera ? ? Tja .

  2. Lees alle reacties
  3. Overhandelingen heen en weer , wellicht wordt vergeten dat thuiszorgorganisaties ook nog vooruit moeten kijken, zeker mbt het aanbieden van contracten voor personeel is dit voor de de overheid een hele makkelijke opgave, vandaag linksom morgen rechtsom, voor de thuiszorg een moeilijke opgave, je kunt er totaal geen planning meer op maken. Het wordt hoogtijd voor duidelijkheid zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Met deze kastje naar de muur politiek hebben we het wel effe gehad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.