Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Geen zorgakkoord VWS en Abvakabo FNV

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vindt dat hij zaterdag een redelijk voorstel heeft gedaan in de onderhandelingen met Abvakabo FNV over de toekomst van de thuiszorg. Hij wacht nu op een reactie van de vakbond om verder te praten. Inmiddels hebben de bonden wel ingestemd met het sociaal akkoord.
Geen zorgakkoord VWS en Abvakabo FNV
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Zaterdagmiddag lichtte de bewindsman zijn jongste voorstelvoor de zorg toe aan de Abvakabo, de laatste vakbond met wie hij nog zegt te onderhandelen. De andere werkgevers en werknemersorganisaties hebben inmiddels aangegeven mee te willen werken.

Plannen Van Rijn
De huishoudelijke hulp wordt in de laatste plannen nog steeds overgeheveld naar de gemeenten, maar die krijgen er nu wel meer geld voor. In plaats van de geplande 25 procent biedt Van Rijn aan om 60 procent van het budget overeind te houden. Daarbij worden de regels versoepeld om voor een plaats in het verzorgingshuis in aanmerking te komen. Niet alleen ouderen

2
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.