Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

Mark van Dorresteijn
Geke Hospers is per 1 april benoemd tot hoogleraar in de Medische Oncologie, in het bijzonder translationeel onderzoek en therapie van tumoren van het maagdarmkanaal, bij het UMC Groningen.
Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

Hospers studeerde biochemie en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1989 promoveerde zij aan de RUG tot doctor in de Medische Wetenschappen op het proefschrift ‘Mechanisms and circumvention of cellular resistance to cisplatin’. Hospers heeft vervolgens de opleiding tot internist en medisch oncoloog gevolgd. Sinds 1995 is zij als medisch oncoloog verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

Leeropdracht

Hospers zal binnen de afdeling Medische Oncologie werkzaam zijn. Haar leeropdracht is het bestuderen van nieuwe aangrijpingspunten om de selectie van behandeling te verbeteren voor patiënten met kanker en in het bijzonder voor patiënten met gastrointestinale tumoren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.