Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Geldzorgen dreigen voor gehandicaptenzorg

Redactie Zorgvisie
De Mexicaanse griep leidt mogelijk tot financiële problemen bij instellingen voor de gehandicaptenzorg doordat zij extra personeel moeten aantrekken om zieke medewerkers te vervangen. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Zorginstellingen krijgen volgens de belangenvereniging te maken met forse uitval van personeel als de griep dit najaar op grote schaal uitbreekt. De instellingen derven ook inkomsten als door de griep gevelde cliënten niet naar de dagbesteding kunnen komen of als personeel van de dagbesteding elders moet worden ingezet. Dat komt doordat de instellingen worden betaald naar de taken die zij verrichten, aldus de VGN. De koepelorganisatie wil snel met het ministerie van Volksgezondheid om de tafel om een oplossing te vinden voor de verwachte problemen. (ANP)

Lees ook:

Vraag en antwoord over de griep

CNV veegt akkoord cao gehandicaptenzorg van tafel

Geen extra geld voor gemeente Veenendaal

2 REACTIES

  1. De Meciaanse Griep is een niet te onderschatten probleem. Echter dit is normale wijze van tijdelijke aard. Ik maak mij veel meer zorgen over de gevolgen van de invoering van de ZZB voor metname de extramurale dagbesteding voor mensen met een beperking. Dit heeft een structureel karakter en consequenties voor mensen met een beperking

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.