Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeente en rijk in de clinch over transitie AWBZ

Het ministerie van VWS schendt bestuurlijke afspraken die gemaakt zijn met de gemeenten door vast te houden aan de datum 1 januari 2013 voor de overheveling van AWBZ-functies naar de Wmo. Dat meldt vakblad Binnenlands Bestuur vandaag.
Gemeente en rijk in de clinch over transitie AWBZ

Het vakblad meldt dat VWS een afspraak overtreedt met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Gemeenten zouden in ieder geval één jaar voorbereidingstijd krijgen voor de overgang van begeleiding en ondersteuning naar de Wmo. Het wetsvoorstel voor de overheveling ligt nu nog bij de Tweede Kamer en de datum van 1 januari 2012 is al lang verstreken, dus kan de invoeringsdatum van 1 januari 2013 niet meer gehaald worden. “Wij zien geen aanleiding om af te wijken van de ingangsdatum van 1 januari 2013”, zegt een woordvoerder van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten desalniettemin in Binnenlands Bestuur. Maar ook de VNG is standvastig. “Wij houden vast aan de voorbereidingstijd van een jaar”, meldt de woordvoerder. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Koen van Weel)

Lees meer:

Aanbesteden Wmo-zorg wordt eenvoudiger

Zorginstelling dingt mee met aanbesteding Wmo

Langzame overheveling AWBZ

1 REACTIE

  1. In de zorgsector willen we graag snel duidelijkheid over wel of geen invoering per 1-1-2013. Naast de duidelijkheid die cliënten met begeleiding tijdig verdienen komt er bij een dergelijke verandering veel meer kijken dan je denkt. Werken aan een zorgvuldige overheveling kan alleen als tijdig helderheid bestaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.