Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente Hoorn verliest rechtszaak thuiszorg Omring

Gemeente Hoorn moet zes maanden lang het hoge uurtarief aan thuiszorgaanbieder Omring betalen voor alle uren die Omring nu extra draait voor laag tarief. Dat heeft de voorzieningenrechter in Alkmaar geoordeeld.
Gemeente Hoorn verliest rechtszaak thuiszorg Omring

De rechtbank laat haar tussenvonnis van 14 april ongewijzigd. De argumenten die de gemeente tegen het tussenvonnis heeft aangevoerd, zijn door de rechter weerlegd.

Aanbesteding gemeenten

Beide partijen stonden voor de rechter omdat Omring de gemeente wilde dwingen de 400.000 euro voor zorg in te zetten die de gemeente heeft overgehouden van de Wmo-aanbesteding in 2007. Dit omdat de Omring veel meer goedkope thuiszorg (HV1) levert dan contractueel was afgesproken en hierop flink verlies lijdt. Nu krijgt de Omring dus voor al die extra uren zorg niet een paar euro, maar het hoge HV2 tarief.

Actiz

Actiz is blij met de juridische erkenning en vindt dit een duidelijk signaal naar de politiek. Toch zou de brancheorganisatie gemeenten niet adviseren om naar de rechter te gaan, maar het eerst via de weg van overleg te proberen. “Niet elke organisatie kan nu zijn contract met de gemeente openbreken. Dat hangt af van de overeenkomst die is gesloten”, zegt woordvoerder Marleen Scheurkogel van Actiz.

Wmo tarieven

De rechterlijke uitspraak kan grote gevolgen hebben voor andere Wmo-aanbestedingen waarbij partijen zijn verrast door een drastische en snelle verschuiving van HV2 naar HV1. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Gemeente Hoorn versimpelt WMO

Hoorn en Omring opnieuw voor rechter

Omring wil via rechter Wmo-contract openbreken

Dossier Wmo >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.