Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente houdt dagondersteuning overeind

Gemeente Borsele gaat de kosten voor de dagverzorging van inwoners vanuit de Wmo betalen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Zorgverleners in de regio kunnen dagactiviteiten door het schrappen van de functie ondersteunende begeleiding uit de AWBZ niet meer in de lucht houden.
Gemeente houdt dagondersteuning overeind

Samen met de Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) heeft gemeente Borsele besloten de kosten voor dagopvang vanuit de Wmo te betalen, omdat zorgverleners geen AWBZ-budget meer krijgen hiervoor. Hiertoe heeft de gemeente een Wmo-dagopvang geopend. Op dit moment gaat het om dagactiviteiten voor vijf inwoners. Over nieuwe aanvragen zal een ‘Dorpteam’, bestaande uit zorgorganisaties en de gemeente, oordelen. Dit team bepaalt of er geschikte alternatieven zijn binnen de mantelzorg of het vrijwilligerswerk, of dat de nieuwe Wmo-dagverzorging wordt geadviseerd. De Wmo-dagopvang kan maximaal vier dagdelen per week worden ingezet.

Ondersteunende begeleiding

De gemeente ontvangt jaarlijks middelen van het Rijk om bepaalde maatregelen uit de AWBZ uit te voeren. De gemeente zal deze middelen gebruiken om de komende jaren de gevolgen van het wegvallen van de ondersteunende begeleiding op te vangen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Dagactiviteiten weg door indicaties

Zorgorganisatie Talant sluit drie logeerhuizen

Kamer wil stille overheveling AWBZ stoppen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.