Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente Utrecht gaat door met Aveant

Gemeente Utrecht gaat zo spoedig mogelijk met zorgaanbieder Aveant in gesprek om de aanbestedingsprocedure voort te zetten. Dat maakt de gemeente bekend nadat Aveant gisteren een kort geding tegen de gemeente had gewonnen.
Gemeente Utrecht gaat door met Aveant

Half september beoordeelde de gemeente de offerte van Aveant als ongeldig, omdat deze niet voldeed aan de gestelde eisen. Aveant spande hiertegen een kort geding aan. De volledige aanbestedinsgsprocedure was, in afwachting van de uitspraak van de rechter tijdelijk stop gezet. Deze wordt nu voortgezet.

De gemeente Utrecht heeft volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning de verantwoordelijkheid om voldoende huishoudelijke zorg in te kopen voor burgers die dat nodig hebben. In de Europese aanbestedingsprocedure voor de contracten Huishoudelijke Hulp per 2010 hebben in totaal zes verschillende partijen een inschrijving ingediend. Half september 2009 verklaarde de gemeente twee inschrijvingen –waaronder die van Aveant- ongeldig omdat ze niet voldeden aan de gestelde eisen in de aanbesteding. Aveant tekende hier tegen beroep aan en is nu door de rechter in het gelijk gesteld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Aveant wint rechtszaak van Utrecht

Thuishulpen Aveant demonstreren voor rechtbank

Aveant daagt Utrecht om aanbestedingsvoorwaarden

Aveant-personeel boos op topman

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.