Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeentegeld voor polikliniek Zierikzee

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis krijgt een bovenverdieping van zijn dependance het Zweedse Rode Kruisziekenhuis in Zierikzee maar niet verhuurd. De PvdA in de gemeente Schouwen-Duivenland wil het proces om potentiële huurders te vinden eventueel met gemeentegeld vooruit helpen.
Gemeentegeld voor polikliniek Zierikzee

Verschillende partijen zijn al afgehaakt bij de onderhandelingen over huurruimte op de locatie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Volgens bestuursvoorzitter Pieter Vierhout is een deal met een tandartsenpraktijk onlangs afgeketst en lopen de onderhandelingen met een zorghotel ook stroef. “We willen die locatie aanvullen met huurders die een medisch inhoudelijke achtergrond hebben”, zegt Vierhout. “Daarmee zijn we volop bezig.” Geruchten dat de polikliniek zou verdwijnen omdat er geen huurders te vinden zijn, noemt Vierhout onzin. “Deze kliniek verdwijnt niet. Integendeel, we zijn juist bezig om de locatie uit te breiden met plastische, kaak- en cardiologische chirurgie.

Gemeentegeld

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Schouwen-Duivenland is ondanks de uitbreidingsplannen niet overtuigd dat de locatie zal blijven. “Je kent de voorgeschiedenis van alle reorganisaties rondom de Zeeuwse ziekenhuizen”, zegt PvdA-fractievoorzitter Brigitte Troost. “Er zijn al veel beloften gedaan, maar die blijken dan toch uiteindelijk niet nagekomen. Daarom zijn wij er extra alert op dat de faciliteiten in Zierikzee blijven bestaan.” Troost heeft daarom de gemeente gevraagd om eventueel met geld voor frictiekosten over de brug te komen. “We horen in de media berichten over huurders die steeds weer afhaken. We weten niet waarom die onderhandelingen precies misgaan. Wanneer huurders afhaken omdat er problemen zijn met de beschikbare ruimte, zijn wij best bereid om met gemeentegeld mogelijke obstakels weg te nemen. We kunnen kleine verbouwingen op de verdieping best uit het gemeentebudget financieren.” Vierhout reageert positief op het plan van de gemeente. “Daar zeggen wij geen nee tegen.” (Zorgvsie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen finacieel rond

Zeeuwse medische staven fuseren

Zeeuwse ziekenhuizen heten ‘Admiraal De Ruyter’

Zeeuwse twist om dottercentra

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.