Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten onderzoeken indicatieproblemen

Zesentwintig gemeenten in Noord-Holland-Noord gaan gesignaleerde problemen rondom de herindicatie van huishoudelijke hulp in de thuiszorg onderzoeken.

Momenteel zijn de Noord-Hollandse gemeenten alle inwoners die hulp bij het huishouden ontvangen aan het herindiceren. Uit deze herindicatie blijkt dat eenvoudige hulp voor veel inwoners toereikend is. Dit leidt tot problemen bij de verschillende zorgaanbieders, die dure krachten op eenvoudig werk in moeten zetten. De gemeenten erkennen deze problemen en gaan nu met de zorgaanbieders in gesprek.

Nieuw onderzoek

Als de Noord-Hollandse gemeenten signaleren dat de indicatie niet juist is, vindt er een nieuw onderzoek plaats. Bij twijfel kennen de gemeenten de duurdere hulp toe. Dat stelt de gemeente Alkmaar op de site Gemeente.nu.

Herindicatie

De gemeenten hebben gezamenlijk op 1 januari 2007 contracten afgesloten met een groot aantal zorgaanbieders. Uit de herindicatie blijkt dat zorgaanbieders meer eenvoudige hulp moeten leveren. Zorgaanbieders zetten dure krachten op eenvoudig werk in en raken daardoor een deel van hun inkomsten kwijt.

Geen wijziging

Hoewel de gemeenten luisteren naar de signalen van de zorgaanbieders, vinden zij dat een wijziging van de kostprijs van eenvoudige hulp in deze fase niet aan de orde is. De gemeenten wijzen daarbij ook op het budget dat staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vrijgemaakt om de problemen het hoofd te bieden. (Gemeente.nu)

Links:

Hengelo stelt herindicaties WMO uit”

Extra tijd voor herindicatie WMO

Gemeente.nu

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.