Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gemeenten gestart met inkoop Wmo

Mark van Dorresteijn
Gemeenten zijn gestart met het inkoopproces voor de Wmo 2015. Buurtzorg Nederland en Opella merken al dat cliënten vaker zelf de huishoudelijke hulp moeten betalen.
Gemeenten gestart met inkoop Wmo
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De oplossing is tweeerlei:
   Aan de ene kant moeten de gemeenten geld, dat voor hulp en zorg bedoeld is daar ook voor gebruiken. Er zou een zekere vorm van controle op moeten plaatsvinden.
   Aan de andere kant kan en mag het niet zo zijn, dat het rijk de gemeenten op kosten jaagt en zelf mooi weer speelt met bezuinigingen, die geen bezuinigingen blijken te zijn.
   Algemeen geldt, dat beter betaalden ook beter werk leveren. Dat geldt voor de hier in de kantlijn genoemde CAO V&V alswel voor de huishoudelijke hulpen, die een speelbal zijn geworden tussen gemeente en rijk.
   De te grote, want te snel gegroeide, organisaties voor huishoudelijke en andere hulp zullen het niet redden de komende twee jaren, omdat ze te snel teveel gewild hebben de afgelopen 1,5 jaar.
   Uiteindelijk zullen we allemaal (alle organisaties in de gezondheidszorg) een weg moeten vinden, die gebaseerd is op een win-win situatie voor alle betrokkenen, zowel de organisaties alswel de medewerkers.
   Curadomus Int. bv biedt een dergelijke oplossing.
   Peter Jan Visee

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.