Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten verlengen contract ViVa! Thuiszorg

Mark van Dorresteijn
Het contract van ViVa! Thuiszorg is met een jaar verlengd tot 1 oktober 2012. Volgens gemeente Haarlem vergroot dit waarschijnlijk de kans op behoud van werkgelegenheid voor de medewerkers van ViVa!
Gemeenten verlengen contract ViVa! Thuiszorg

De thuiszorgaanbieder verkeert in een financieel slechte situatie en heeft bij het UWV aangekondigd dat zij de 650 thuiszorgmedewerkers willen ontslaan. “Wanneer ViVa! niet in staat zou zijn de dienstverlening te continueren, is de mogelijkheid tot het overnemen van personeel voor de andere aanbieders minder risicovol wanneer zij zekerheid hebben over het doorlopen van het contract tot ten minste 1 oktober 2012”, aldus de woordvoering van de gemeente.

Abvakabo

Vakbond Abvakabo FNV is minder enthousiast. Bemiddelaar Hans van den Wijngaard laat weten dat de verlenging zorgt voor iets meer continuering. “Bij niet verlengen komt er namelijk een nieuwe aanbesteding. Dat kost weer extra geld en moeite. Maar deze verlenging verandert echter niets aan het voornemen van ViVa! om de medewerkers te ontslaan. Wij zullen ons nog steeds hard maken om dit te voorkomen.”

Verlengen contracten

De colleges van de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort besloten op 31 maart om de contracten van Amstelring Osiragroep BV, Axxicom, SHDH, TSN, Tzorg en ViVa! Thuiszorg met een jaar te verlengen tot 1 oktober 2012. ViVa! Thuiszorg was nog niet in staat om te reageren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.