Gemeenten weigeren nog langer op te draaien voor tekorten

In een open brief overweegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gedecentraliseerde taken terug te leggen bij het Rijk. Gemeenten weigeren nog langer op te draaien voor de extra kosten in de jeugdzorg en ggz. Volgens hoogleraar innovatie en regionaal bestuur Marcel Boogers is geld alleen niet de oplossing.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
transformatie jeugdzorg
Foto: iStock

Gemeenten vragen het kabinet verantwoordelijkheid te nemen voor de groeiende tekorten in de jeugdhulp en psychische zorg voor kwetsbare burgers. Door toenemende vraag maken zij extra kosten. In een open brief in het AD overweegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de zorgtaken die de gemeenten van het rijk hebben overgenomen, terug te leggen.

‘Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar zij recht op hebben. In uw belang moeten wij dan serieus overwegen of wij de gedecentraliseerde taken weer bij het Rijk terugleggen’, aldus

0
430

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.