Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Genomineerde managers Zorgvisie-prijzen bekend

Mark van Dorresteijn
De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2011 zijn: Greet Prins, Johan Veenman en Roxanne Vernimmen. Dat maakt Zorgvisie vandaag bekend.
Genomineerde managers Zorgvisie-prijzen bekend

De genomineerden zijn respectievelijk bestuursvoorzitter van gehandicaptenzorginstelling Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet, directeur/ initiatiefnemer van Stumass in Arnhem en bestuursvoorzitter van ggz-instelling Altrecht in Den Dolder.

Greet Prins en Roxanne Vernimmen zijn verantwoordelijk voor een koerswijziging in hun organisatie. Johan Veenman heeft in korte tijd een aantal begeleide woonvormen voor studenten met autisme opgezet.

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle.

Talent van het Jaar

Voor Talent van het Jaar 2011, de prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager, zijn genomineerd: Michaël Lansbergen, Pieter Bas Veen en Willem van de Spijker. Michaël Lansbergen is klinisch fysicus en manager bij de Ziekenhuisgroep Twente en directeur van organisatieadviesbureau Medicta. Pieter Bas Veen is directeur zorg en medeoprichter van Zes op Maat, een bedrijf voor ambulante huisbegeleiding. Willem van de Spijker is apotheker en projectleider bij Mediq-apotheek ’t Heelhuis in Helmond.

De prijs is vorig jaar gewonnen door Esther Talboom-Kamp. Zij is tegenwoordig lid van de raad van bestuur van diagnostisch centrum Saltro in Utrecht.

Vijftiende editie

De prijs Zorgmanager van het Jaar is een begrip in de gezondheidszorg. Hij wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere bestuursvoorzitters Emile Lohman van UMC St Radboud en Eelco Damen van Cordaan.

De genomineerden zijn voorgedragen door mensen uit de eigen organisatie en stakeholders. Op 7 april vindt het congres Zorgmanager van het Jaar plaats in Breukelen. De Zorgmanager van het Jaar ontvangt daar de ING Excellence Trofee, het Talent van het Jaar krijgt de Zorgvisie Grow/Work award overhandigd. (Zorgvisie – Eric Bassant)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat Greet Prins genomineerd is als zorgmanager van het jaar is een schoffering van de vakorganisaties zorg in dit land. Een bestuursvoorzitter die niet in staat is en niet bereid is een fatsoenlijk sociaal plan af te sluiten met de bonden hoort in ieder geval geen zorgmanager 2011 te worden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.