Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden voor Univé Paludanus Prijs bekend

Redactie Zorgvisie
Dit jaar heeft een recordaantal van vijfenvijftig projecten zich aangemeld voor Univé Paludanus Prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een instelling of organisatie die met een bijzonder project de kwaliteit van zorg verbetert.

De jury, onder leiding van voorzitter Pia Dijkstra, heeft de volgende drie projecten genomineerd: De Palliatieve Oncologische Care Unit (POCU) van het Flevoziekenhuis in Almere, waar terminale oncologische patiënten tijdelijk worden behandeld wanneer het thuis door uiteenlopende klachten onhoudbaar is geworden. Het Herinneringsmuseum van de Stichting Humanitas in Rotterdam die ouderen uit hun sociaal isolement haalt door bezoeken aan het Herinneringsmuseum. En de Cardiostick van Universitair Medisch Centrum in Maastricht, een mobiel patiëntendossier voor hart- en vaatpatiënten waarmee in noodsituaties alle belangrijke medische gegevens overal ter wereld door een arts oproepbaar zijn.

De Univé Paludanus Prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, een film van het project en een onderscheiding. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Domoticaproject wint Best Practice Award

Alles over Best Practices

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.