Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerrit Jan Schep voorzitter Taskforce Integrale Vroeghulp

Mark van Dorresteijn
Gerrit Jan Schep, directeur van kennis- en adviesorganisatie Stimulansz, is per 15 juni 2013 benoemd tot voorzitter van de landelijke Taskforce Integrale Vroeghulp.
Gerrit Jan Schep voorzitter Taskforce Integrale Vroeghulp

Integrale Vroeghulp (IVH) richt zich op het zo vroeg mogelijk signaleren en begeleiden van kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand door een beperking of een chronische ziekte. Hierdoor krijgen kinderen eerder de juiste begeleiding, waardoor veel problemen en kosten kunnen worden voorkomen.

Team van deskundigen

Schep: ‘Als je je als ouder zorgen maakt over je kind wil je natuurlijk zo snel mogelijk antwoord op allerlei vragen. Dan helpt het enorm wanneer je met je kind snel bij de juiste deskundigen voor advies of hulp terecht kunt. De kracht van Integrale Vroeghulp is dat er met een team van deskundigen vanuit verschillende disciplines naar het kind wordt gekeken. Als we dit kunnen bereiken, dan is dat een prachtig resultaat.’

Ouders centraal

De komende jaren gaat de Taskforce IVH, met financiering van het Transitiebureau Jeugd (bestaande uit de ministeries van VWS en V&J en de VNG), de regionale netwerken ondersteunen bij de transitie van de jeugdzorg. De regio’s hebben een ketennetwerk van vroegtijdige signalering, integrale diagnostiek, gezinsondersteuning, onderwijs en zorg voor kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand. Belangrijk uitgangspunt bij de transitie is dat ouders (of opvoeders) hierin centraal staan. Zij zijn immers de constante factor in het leven van hun kind en kennen hun kind het best.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.