Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerton Heyne nieuwe directeur ActiZ

Gerton Heyne is per 21 november 2016 de nieuwe directeur a.i. van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. Heyne volgt Jan de Vries op. Guus van Montfort, voorzitter van ActiZ, is erg blij met de nieuwe directeur. ‘We kunnen nu verder gaan bouwen aan een vernieuwing en modernisering van de vereniging. De ouderenzorg zal ook in de komende tijden een zeer belangrijk maatschappelijk thema zijn, waar wij een grote verantwoordelijkheid in hebben.’
heyne.jpg

Gerton Heyne was 12,5 jaar bestuurder bij GGz-organisatie Reinier van Arkel, waarvan de laatste drie jaar als bestuursvoorzitter. Hij heeft vier jaar deel uitgemaakt van het bestuur van branchevereniging GGz Nederland. In die hoedanigheid was hij voorzitter van de commissie Werkgevers- en Arbeidszaken en onder andere als eerste onderhandelaar verantwoordelijk voor de in 2015 afgesloten cao GGz.

CV
Gerton Heyne studeerde politicologie en communicatiewetenschappen in Nijmegen. Als beleidsonderzoeker werkte hij bij het aan de Universiteit van Tilburg verbonden instituut voor arbeidsvraagstukken, IVA. Hij promoveerde in 2000 op het proefschrift ‘Participeren met Beleid’. Van 2000 tot en met 2003 was hij faculteitsdirecteur bij Hogeschool Brabant.

Heftig jaar
Over het werk bij ActiZ zegt Gerton Heyne: ‘2016 is voor de branche en voor ActiZ een heftig jaar geweest. Discussies over kwaliteit en bekostiging van zorg gingen hand in hand en trokken veel media-aandacht, niet altijd in positieve zin. Daar omheen speelde het debat over koers en organisatie van de vereniging. Als interim directeur ben ik o.a. verantwoordelijk voor de uitwerking van een nieuwe organisatie die de inbreng van leden beter borgt en de kennis en vaardigheden van ActiZ-medewerkers optimaal benut. Het is zaak om weer verbinding te realiseren, zowel intern als naar organisaties die betrokken zijn bij de zorg die onze lidorganisaties leveren; verzekeraars, VWS, gemeenten, beroepsverenigingen en vooral ook met cliënten- en ouderenorganisaties. Ik denk dat zowel mijn ervaring als zorgbestuurder als bestuurder van een branchevereniging daarbij goed van pas komen. Ik zet mij van harte in om op deze manier de komst van een nieuwe directeur voor te bereiden, die naar verwachting medio 2017 in functie zal zijn.’

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.