Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

GezondVeluwe herstelt balans tussen zorgaanbieders en verzekeraars

Tot nu toe heeft nog geen enkele verzekeraar het GezondVeluwe-keurmerk gekregen. Dat is het keurmerk van zorgalliantie GezondVeluwe, die bestaat uit ziekenhuis St Jansdal, Zorggoep Noordwest-Veluwe en huisartsencoöperatie Medicamus. Eén van de voorwaarden om het keurmerk te krijgen is dat een verzekeraar de genoemde Veluwse instellingen contracteert voor 2016. Arend Jan Poelarends is directeur financiën bij Ziekenhuis St Jansdal en één van de initiatiefnemers van het keurmerk: ‘Wij komen op voor het belang van regionale zorg. Het gaat er om dat we de balans met verzekeraars weer herstellen.’
GezondVeluwe herstelt balans tussen zorgaanbieders en verzekeraars

‘Het idee achter GezondVeluwe is niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Populatiebekostiging met een open einde regeling is geen populatie bekostiging. Geen enkele verzekeraar zal dan ook ingaan op het initiatief van GezondVeluwe. Binnen het NL model zorgstelsel 2006 mag het toegestane budget niet worden overschreden en mag een 'markt' niet worden afgesloten van nieuwe toetreders. Nieuwe toetreders moeten in staat worden gesteld om de verplicht verzekerden van zorg te kunnen voorzien. Innovatie mag niet worden verhinderd. Betere zorg voor minder geld. Daar is bij GezondVeluwe geen sprake van.
   Terecht dat verzekeraars dit initiatief negeren.
   Laat de NZa en de ACM zich nu ook maar eens roeren.

  2. Lees alle reacties
  3. Interessant experiment! En als de zorgverzekeraars niet willen meewerken (om hun macht een beetje te delen met hun cliënten en zorgaanbieders, blijft er niets anders over om zelf een verzekeraar te starten. Maar de toetreding tot de markt van zorgverzekeraars is natuurlijk zeer moeilijk en vraagt hoge investeringen in tijd en geld.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.