Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ggz-aanbieder Zout stopt zorg onder druk IGZ

Stichting Zout in Katwijk stopt met zorgverlening. De afbouw gebeurt onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die de instelling onder verscherpt toezicht heeft gesteld. De inspectie verplicht de instelling om een concreet en passend alternatief te vinden voor de hele groep cliënten.
Ggz-aanbieder Zout stopt zorg onder druk IGZ
Foto: IGZ

De inspectie constateerde in januari 2013 tijdens een inspectiebezoek in het kader van het toezicht op nieuwe toetreders in de GGZ, dat de AWBZ-begeleiding en de dagbesteding die Zout bood te vrijblijvend en ongestructureerd waren. De bestuurder heeft vervolgens besloten om te stoppen met het verlenen van zorg.

Hoge risico’s
De inspectie vindt nu dat er veel onduidelijkheid is over de overdracht van de cliënten. De instelling biedt onvoldoende waarborgen dat de zorg wordt voortgezet totdat verantwoorde overdracht heeft plaatsgevonden. Daarom heeft de inspectie verscherpt toezicht ingesteld. Als er volgens de inspectie geen hoge risico’s meer zijn en de instelling de patiënten op een verantwoorde manier heeft overgedragen, kan het verscherpt toezicht worden opgeheven.Overdracht


De inspectie houdt nauw contact met Zout en brengt ook bezoeken om te toetsen wat de ontwikkelingen zijn rond de overdracht van de cliënten en het continueren van zorg voor het huidige cliëntenbestand tot aan de overdracht.

1 REACTIE

  1. Het is bijzonder te zien dat de ‘directeur/ eigenaar’ van deze stichting (Dhr. Danny Kraayenoord) al eerder in aanraking is geweest (op harde wijze) met de IGZ en de IGZ blijkbaar niet onmiddellijk de alarmbellen gaan rinkelen als dit heerschap zijn praktijk elders voortzet. Toen kon hij uitgebreid zijn boehoe wat zijn hullie slecht huilverhaal doen in de media. Nu blijkt dat hij zelf niet voldoende zijn zaken op orde heeft, lak heeft aan het leveren van kwaliteit en duidelijk alleen onder druk en met iemand die direct op zijn vingers kijkt wel zich aan regels wenst te conformeren.
    Maar het hele verhaal word niet verteld dus het kan zijn dat de IGZ tegen alle verwachtingen in wel wakker is en op tijd heeft ingegrepen.
    Het zou een waar ‘godswonder’ heten, waar dhr. Kraayenoord waarschijnlijk alles in negatieve zin vanaf weet, zeker na zijn vorige aanvaring met de IGZ.
    Persoonlijk zou ik deze heer aanraden vooral zijn heil elders te zoeken en een radicale carrière switch te maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.