Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ggz-cliënt klopt aan bij gehandicaptenzorg

Door de afbouw van de klinische capaciteit in de geestelijke gezondheidszorg staan er mensen op de stoep bij gehandicaptenzorginstellingen die voorheen werden opgevangen in de ggz. De gehandicaptensector heeft echter niet de expertise in huis om deze mensen goed op te vangen.
Foto: Tai111/stock.adobe.com
Premium

Volgens het ministerie van VWS

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Lievegoed antroposofische zorg herkent de geschetste problematiek. Door onze jarenlange expertise in zowel zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als voor mensen met psychiatrische problemen en/of verslaving weten we dat mensen die hulp vragen vaak kampen met een complexe combinatie van problemen en beperkingen. Vanuit onze antroposofische focus op heel de mens weten wij dat een mens meer is dan alleen zijn probleem en/of beperking. De werkelijkheid houdt zich niet aan de manier waarop we in Nederland de zorg hebben opgedeeld. We hebben dit jaar een ambulant (deeltijd)behandelaanbod opgezet en specialistische verblijflocaties gerealiseerd. Hierbij werken onze GGZ behandelaren nauw samen met onze medewerkers in de langdurige zorg. Dit doen wij niet alleen voor cliënten van Lievegoed, maar ook voor cliënten die elders in zorg zijn en zoeken hierbij samenwerking met andere aanbieders in de regio.

  3. Een organisatie als Zorgcentrum De Nes in Ridderkerk is juist dé woonplek voor mensen met een combinatie van niet aangeboren hersenletsel en psychiatrische klachten. Daar is 24/7 wél de gewenste en noodzakelijk zorg aanwezig. Het team wat daar werkt is al jaren ingesteld en opgeleid om mensen met psychiatrische klachten ondersteuning te bieden. Met een beetje hulp van centrum gemeente Rotterdam zou die hulp nog beter kunnen en ondertussen wachten we rustig af tot 1-1-2021. http://www.zorgcentrumdenes.nl/

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.