Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz een jaar later overgeheveld

DEN HAAG - De geestelijke gezondheidszorg wordt niet volgend jaar, maar in 2008 overgeheveld van volksverzekering AWBZ naar de zorgverzekeringswet. Dat zijn GGZ Nederland, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid overeengekomen.
Ggz een jaar later overgeheveld

ZN is blij met deze beslissing. De verzekeraars hadden hier al eerder op aangedrongen. Het kabinet wil de kosten van de geestelijke gezondheidszorg, een kleine 3 miljard euro per jaar, onderbrengen bij de ziektekostenverzekeraars. Hoogervorst verwacht dat de verzekeraars beter in staat zijn de kosten te beheersen, en de zorg efficiënter en effectiever te maken.

Financiëring herstellende patiënten

Overigens wordt in 2008 alleen de zorg die gericht is op het beter maken van mensen opgenomen in de zorgverzekeringswet. De financiering van de zorg voor patiënten die nooit meer zullen herstellen van hun psychische aandoening blijft vanuit de AWBZ gebeuren. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.