Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz heeft groot tekort aan behandelplaatsen

Redactie Zorgvisie
Er zijn onvoldoende behandelplaatsen voor getraumatiseerde kinderen en volwassenen die tijdens hun jeugd zijn mishandeld. Het Landelijk Centrum voor Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (LCVT) noemt de toegenomen marktwerking als reden voor het tekort.

“Het gebrek aan plaatsen zorgt dat er blijvende stoornissen ontstaan die mishandelde kinderen ernstig belemmeren in hun ontwikkeling en later vraagt om langdurige, intensievere behandeling”, aldus het LCVT. Het centrum vraagt de overheid en de zorgverzekeraars om extra financiering voor deze groep patiënten. Volens de LCVT is het tekort aan behandelplaatsen opgelopen tot 3200 voor kinderen en tot 4000 voor getraumatiseerde volwassenen. Het centrum, dat in maart 2006 is opgericht, heeft al veertien behandelcentra van de grond gekregen en werkt met een toenemend aantal ggz-instellingen samen om uiteindelijk twintig van deze gespecialiseerde soort centra te realiseren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Erik Laarhoven in bestuur ggz Rivierduinen

Ggz boos over VWS-korting van drie procent

Bezuiniging AWBZ nekt dagcentrum ggz-patiënten

Deskundige onderzoekt crisis GGZ Delfland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.