Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-instellingen besteden jaarlijks 4 procent van omzet aan ICT

Annelies Vermeulen
De gemiddelde ggz-instelling geeft jaarlijks 3.309 euro per werkplek uit aan ICT-kosten. Dat is 4 procent van de totale omzet. Dit blijkt uit de ICT Benchmark GGZ 2010 van M&I/Partners.
Ggz-instellingen besteden jaarlijks 4 procent van omzet aan ICT

Uit de benchmark blijkt dat software en personeel samen goed zijn voor 60 procent van de totale ICT-kosten. Dit percentage is gelijk aan dat wat andere deelsectoren in de zorg spenderen. Daarentegen vindt videocommunicatie bij de ggz-instellingen nog bijna niet plaats. Dit is dan ook minder dan 1 procent. Opvallend in de ggz-sector zijn de hoge kosten voor spraakcommunicatie, met 14 procent ligt dit fors hoger dan bij andere sector benchmarks. In de ICT Benchmark GGZ 2011 wordt verder ingezoomd op deze verschillen.

Bestedingen

Qua ICT-bestedingen zijn er grote verschillen tussen de deelnemers. De jaarlijkse ICT-uitgaven ten opzichte van de omzet variëren tussen de 3,2 en de 5,4 procent. Het gemiddelde van 4 procent ligt iets lager dan bij de ICT Benchmark Ziekenhuizen, waar het gemiddelde op 4,2 procent ligt. De automatiseringsgraad en de ICT-complexiteit bij ziekenhuizen is groter is dan bij ggz-instellingen. Daar valt dus voor de deelnemende ggz-instellingen een efficiëntiewinst te behalen, schrijft M&I/Partners. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGZ Friesland lanceert medicijnapp

Aantal bedden stijgt in ggz

NZa: omzet ggz stijgt minimaal

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.