Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ NHN ontvang A-rating van Fitch

Redacteur Zorgvisie
GGZ Noord-Holland-Noord heeft een A-rating ontvangen van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch Ratings. Het is daarmee de eerste Nederlandse ggz-aanbieder die een dergelijke rating heeft ontvangen.
Foto: AdobeStock

Dat meldt GGZ NHN. De A-rating betekent dat een organisatie financieel gezond is en dat de risico’s voor financiers beperkt zijn. Daardoor wordt het voor financiers interessanter om met de organisatie in zee te gaan. Voor de zorgaanbieder zelf betekent het een minder grote afhankelijkheid van de grote Nederlandse banken als er kapitaal moeten worden aangetrokken voor investeringen of innovaties en nieuw- en verbouwprojecten.

Reden voor A-rating

De ggz-aanbieder heeft de rating naar eigen zeggen ontvangen vanwege de stevige positie in het werkgebied en het feit dat er structureel goede financiële resultaten worden geboekt, aan de solvabiliteitseisen van banken wordt voldaan en de liquiditeitspositie gezond is. GGZ NHN verwacht dat dit de komende jaren zo blijft. Bestuurder Jos Brinkmann: ‘De A-rating is een mooie bevestiging van de keuzes die wij hebben gemaakt. Het financiële voordeel dat de A-rating oplevert stelt ons in staat om belangrijke investeringen te doen in het moderniseren van de geestelijke gezondheidszorg. Dit richt zich bijvoorbeeld op zorginnovatie, het organiseren van ggz in de wijk of cliëntgebonden nieuwbouw.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.