Ggz ontevreden over eigen zis/epd

De grote, geïntegreerde ggz-instellingen zijn ontevreden over hun zis/epd. Toch stappen ze niet over naar een andere leverancier omdat dit veel geld en energie kost en ze er weinig mee opschieten. Dat stellen Bart Groothuis en Joren Roelofs van M&I Partners in een overzicht van de zis/epd-markt in de ggz in Zorgvisie ict magazine.
Ggz ontevreden over eigen zis/epd

Groothuis en Roelofs hebben gekeken naar de 26 grote geïntegreerde ggz-instellingen in Nederland. Zij zien dat daar vier grote leveranciers actief zijn: PinkRoccade Healthcare, McKesson, Impuls en Chipsoft. PinkRoccade is met een marktaandeel van 54 procent marktleider. Dit komt vooral door de fusiegolf in de jaren negentig. Bij pakketvergelijkingen tussen de fusiepartners het voordeel vaker richting PSYGIS dan richting de andere pakketten.

REPD

GGZ Nederland startte in 2008 met de ontwikkeling van een zogenoemd Referentiemodel voor het ggz-EPD. Doel van dit traject was onder andere vraagbundeling en innovatie. Vraagbundeling van de kant van de ggz-instellingen waarmee inkoopvoordelen konden worden bereikt

6
92

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.